2020-12-07 15:07:26• hírek • Bede Emőke

Megtagadta a vérmintaadást az ittasan autózó férfi

Amellett, hogy a parlamenti választásokon ügyelték a rendet, a rendőrök természetesen a megye útjain közúti ellenőrzéseket is tartottak.

December 5-én, 20 óra 30 perc körül az avasfelsőfalui rendőrök észrevettek a forgalomban, majd félreállítottak egy rendszámok nélkül közlekedő autót. A sofőrről csakhamar kiderült, egyetlen kategóriában sem rendelkezik érvényes jogosítvánnyal, mi több, ittasan ült volán mögé, hiszen az alkoholszondás vizsgálat során 0,90 mg/l-es értéket mutatott ki a készülék. A 35 éves, helybeli férfit kórházba kísérték, hogy véralkoholszintjét is megállapítsák, viszont az illető kategorikusan visszautasította a mintaadást.


Ennek okán a férfit 24 órára őrizetbe vettek, illetve kezdeményezték ellene az előzetes letartóztatás elrendelését is. Az ügyben be nem jegyzett gépjármű vezetése, jogosítvány nélküli vezetés, valamint mintaadás megtagadása miatt indítottak büntetőeljárást.


December 6-án, hajnali 3 óra 40 perc körül Szatmárnémetiben, a Cerbului utcán is horogra akadt egy ittas sofőr. A 29 éves, helybeli férfi esetében 1,00 mg/l-es légalkoholszintet mért a szonda, ugyanakkor az is kiderült, hogy ő sem rendelkezik autóvezetői engedéllyel. A rendőrség evidens módon ebben az esetben is büntetőjogi eljárást kezdeményezett.


A hétvége folyamán a közlekedési rendőrök több mint 200 helyszíni bírságot róttak ki, melyeknek összértéke megközelíti az 50 ezer lejt, ugyanakkor kiegészítő intézkedésként 20 jogosítványt fel is függesztettek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: